Centrul de vaccinare de la Odobești va fi închis duminică

Centrul de vaccinare de la Odobești nu va funcționa duminică, 16 mai, din cauza numărului mic de persoane programate pentru această zi. Coordonatorul Centrului de vaccinare, dr. Grigore Hanță, a arătat că pentru ziua respectivă erau programate doar trei persoane și nu se asigură funcționarea unui flux de vaccinare.

Persoanele programate au fost sunate și li s-a oferit posibilitatea de a opta pentru reprogramare la Odobești în oricare din zilele de vineri (14/05), sâmbătă (15/05) sau începând de luni, săptămâna viitoare, acordându-li-se prioritate la vaccinare; în oricare centru de vaccinare din județ, deschis și cu vaccin disponibil sau la medicul de familie cu vaccin unidoză (fără rapel).

De asemenea, se arată că persoanele doritoare se pot adresa tuturor centrelor de vaccinare deschise, nemaifiind necesară programarea pe platforma de vaccinare, și vor fi vaccinate în limita dozelor disponibile.

Nu se justifică economic deschiderea centrului în data de 16/05/2021 (12 ore/zi) și plata personalului necesar conform protocoalelor, deoarece numărul programatilor (3 persoane!) nu asigură funcționarea unui flux de vaccinare. Totodată o zi liberă este binevenită și pentru personalul medico-sanitar implicat în aceasta activitate, având în vedere faptul că activează din luna ianuarie, la foc continuu (de luni până luni) și doar în timpul liber (în afara programului normal de lucru), inclusiv sâmbăta, duminica și sărbătorile legale. Mulțumim pentru înțelegere”, a transmis coordonatorul centrului de vaccinare, dr. Grigore Hanță.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: