Bărbat reținut pentru fapte de înșelăciune

Din buletinul de presă al IPJ Vrancea

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au reținut un bărbat, de 48 de ani, bănuit de săvârșirea unor fapte de înșelăciune, în perioada august – septembrie 2021. 

La data de 23 august a.c., un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din orașul Odobești, a sesizat Poliția Orașului Odobești cu privire la faptul că în data de 21.08.2021 a fost indus în eroare de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind nepotul lui și l-a determinat să încarce electronic coduri de reîncărcare pe mai multe numere de telefon, puse la dispoziție de către acesta.

La data de 06 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Odobești, cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Orașului Rupea, județul Brașov, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județului Brașov, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Focșani.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate 2 terminale mobile și 4 cartele SIM, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, au fost puse în executare 2 mandate de aducere, față de doi bărbați, în vârstă de 48, respectiv 22 de ani.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului în vârstă de 48 de ani, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, celălalt bărbat fiind cercetat în stare de libertate.

Având în vedere cele de mai sus, recomandăm cetățenilor să manifeste atenție maximă și să verifice orice informaţie prin care li se solicită telefonic să trimită bani, sub orice formă (ex: reîncărcarea unor cartele telefonice).

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: