Bănuiți de înșelăciuni, identificați de polițiști

Din buletinul informativ al IPJ Vrancea

 

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat 3 bărbați care ar fi înșelat o altă persoană, cu suma de 10 000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat celui în cauză.

La data de 18  august a.c., ora 18.30, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost sesizați telefonic de către o femeie, din municipiul Focșani, cu privire la faptul că socrul său, un bărbat, în vârstă de 81 de ani, a fost înșelat de persoane necunoscute cu suma de 10 000 lei.

Din cercetări, a rezultat faptul că la data de 18 august a.c., doi bărbați, de 32, respectiv 37 și un minor, în vârstă 15 ani, toți din comuna Sâncraiu de Mureș, județul Mureș ar fi indus în eroare și ar fi determinat o persoană din municipiul Focșani, folosind calitate mincinoasă de curieri ai Bisericii, să achite transportul pentru câteva bunuri de uz casnic și personal.

Astfel, bărbatul în cauză ar fi fost abordat de două persoane necunoscute  care i-au spus că vor să-i doneze diverse bunuri (seturi de oale, seturi de cuțite și 2 ceasuri de mână) din partea Bisericii, cu condiția de a le achita costul transportului.

Acesta a fost de acord cu propunerea și a acceptat să fie ajutat de către cei trei bărbați, pentru a căra bunurile până în apartament.

Persoana vătămată le-ar fi înmânat un plic cu suma de 10 000 lei cu precizarea să își ia banii pentru transportul despre care s-au înțeles anterior, fără a preciza suma.

Au luat toți banii din plic, timp în care persoana vătămată era plecată în altă cameră, iar când a revenit, acesta a așezat plicul pe dulap, fără a-i număra.

În urma verificărilor efectuate, cei trei bărbați din județul Mureș au fost identificați în trafic, în municipiul Focșani.

În cauză, s-a întocmit dosar penal și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Polițiștii vrânceni continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: