AVERTIZARE METEO: Cod portocaliu în zona de munte a județului Vrancea

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞: 21 𝒊𝒖𝒏𝒊𝒆, 𝒐𝒓𝒂 11:00 – 21 𝒊𝒖𝒏𝒊𝒆, 𝒐𝒓𝒂 22:00
𝐅𝐞𝐧𝐨𝐦𝐞𝐧𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞: instabilitate atmosferică accentuată
𝐙𝐨𝐧𝐞 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐞: zona de munte a județului Vrancea
În zona montană a județului Vrancea vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.
𝐑𝐄𝐂𝐎𝐌𝐀𝐍𝐃𝐀̆𝐑𝐈:
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: