Autoritățile desfășoară permanent misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, precum și misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice

De la instituirea stării de urgență, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, respectiv jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, lucrători din cadrul Poliției Locale, dar și cu sprijinul forțelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale – Garnizoana Focșani, polițiștii acționează permanent pentru verificarea respectării de către cetățeni a măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr 3.

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Vrancea, au fost verificate peste 1600 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării.

De asemenea, au fost aplicate 311 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 777.000 lei, persoanelor care nu au respectat dispozițiile art.5, alin. 1 și art. 3 alin. 2 din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020. Sancțiunile au fost aplicate de polițiști, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea și reprezentanți ai Poliției Locale.

Autoritățile vor continua activitățile privind respectarea de către cetățeni a prevederilor legale în contextul stării de urgență, acționând în sistem integrat pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului.

Facem din nou un apel către populație:

Pentru a nu ne pune în pericol sănătatea sau chiar viața, respectați regulile de izolare și distanțare socială!

Rămâneți în casă!

Respectați ordonanțele militare și orarul de deplasare!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: