Autoritățile acționează în continuare în sprijinul cetățenilor pentru a limita răspândirea noului virus

În perioada 7-9 septembrie a.c., peste 280 de societăți comerciale au fost verificate în cadrul unor acțiuni care au vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

 Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat activitățile desfășurate în zonele aglomerate din județul Vrancea și în mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul celor 42 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, au fost verificate peste 320 de locații, fiind vizate localuri de alimentaţie publică, cât şi piscine,  pensiuni, terase, mijloace de transport în comun, cum ar fi autobuze, maxi-taxi, dar şi zone turistice care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane.

Peste 850 de persoane au fost legitimate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4600 de lei, din care 11 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Acțiunile în sistem integrat pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: