Au aprins pocnitorile lângă șira de paie – 300 de baloți de paie arși la Măicănești

Forțele de intervenție din cadru ISU Vrancea au intervenit în această după amiază pentru stingerea a trei incendii astfel:

– patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit în jurul orei 17:50, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată pe str. Crângului din municipiul Focșani. Interveniția promptă a limitat propagarea focului, incendiul fiind stins în mai puțin de 30 de min. În urma evenimentului au fost afectați aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței. Cauza probabilă: coș de fum deteriorat.

– în jurul orei 19:00 a fost anunțat un incendiu la o șiră de paie în comuna Măicănești. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Vulturu. Echipajul de pompieri a acționat în cooperare cu SVSU Măicănești reușind să lichideze incendiul după circa 90 de min. Din cauza folosirii necontrolate a materialelor explozibile (pocnitori) au ars 300 baloți de paie.

– în jurul orei 19:40 a fost anunțat un incendiu la o gospodărie din comuna Năruja. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Năruja și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația de Pompieri Vidra. Până la sosirea echipajelor de pompieri, din locuință s-au autoevacuat un bărbat și o femeie. S-a acționat în cooperare cu SVSU Năruja. Pentru a reduce efectele incendiului au fost evacuate o parte din bunurile aflate în interior. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21:00. Au ars 30 mp din acoperișul locuinței. Cauza probabilă: coș de fum deteriorat.
Din fericire, la nici una din cele trei misiuni nu au fost înregistrate victime.

ISU Vrancea

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: