Atenție la respectarea restricției de circulație impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone în zona podului Jitia de Jos

Având în vedere structura grav afectată a podului din comuna Jitia, care necesită lucrări de consolidare, facem un apel către cetățeni cu privire la respectarea restricțiilor de circulație pe tronsonul de drum DN 2N (Jitia de Jos), și anume restricția de tonaj de 7,5 tone instituită de către administratorul drumului, cu avizul Poliției Rutiere Vrancea.

Pentru respectarea restricției, echipajele de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gugești și ale Serviciului Rutier Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier și ai Secției Drumuri Naționale Vrancea, au desfășurat zilnic activități în perioada 20 – 25 iunie a.c. Au fost aplicate cu această ocazie 13 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 rep. privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, operatorii economici de transport material lemnos și agregate minerale au fost notificați cu privire la obligativitatea respectării restricțiilor de tonaj impuse pe acest sector de drum.

Recomandăm agenților economici din zonă, care au ca specific de activitate transportul de mărfuri pentru care utilizează mijloace de transport ce depășesc masa totală maxim autorizată de peste 7,5 tone, să utilizeze alte mijloace de transport, care să se încadreze în restricția stabilită.

Luând în calcul consecințele pe care le-ar putea avea continuarea deteriorării podului (faptul că nu există rute ocolitoare pe care locuitorii comunelor Jitia și Vintileasca să le poată utiliza pentru a ajunge în  zona de câmpie în cazul în care ar rezulta necesitatea închiderii circulației pentru toate categoriile de vehicule), polițiștii vrânceni, precum și celelalte instituții implicate, vor continua să desfășoare activități pentru asigurarea respectării restricției de tonaj impuse pe acest sector de drum.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: