Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” solicită reanalizarea bugetului pentru instituțiile culturale

Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei” cere reanalizarea bugetului pentru cheltuielile de funcționare după decimarea fondurilor pentru instituțiile de cultură în ultima ședință a Consiliului Local de către majoritatea PNL-USR-PLUS.

Conducerea instituției culturale arată că, prin diminuarea bugetului cu suma de 300 mii lei, se află în situația de a nu putea angaja nici un fel de cheltuială de întreținere, acest lucru afectând atât activitatea folclorică cât și cea cinematografică de la Sala Balada.

„Toate proiectele noastre pot fi realizate doar cu sprijinul și înțelegerea celor în drept, pentru a ne păstra locul în rândul celorlalte instituții de cultură din țară”, se arată într-un comunicat al Ansamblului Folcloriccare menționează că „dintotdeauna cultura reprezintă cartea de vizită a unui popor. Ansamblul folcloric „Țara Vrancei” este mesagerul culturii tradiționale vrâncene de peste 25 de ani. În tot acest timp, instituția s-a impus impună în peisajul cultural vrâncean ca un ambasador de frunte al culturii tradiționale românești. Proiectele culturale ale Ansamblului folcloric „Țara Vrancei” au avut an de an o importanță deosebită aducând ecouri de sărbătoare, artiștii fiind prezenți la hramuri și hora satului, la festivaluri și concursuri județene, naționale și internaționale, la sărbători istorice, la recepții pentru delegații străine, la emisiuni radio și tv sau turneele din străinătate. Ansamblul folcloric „Țara Vrancei” este singura instituție profesionistă care valorifică și promovează tradițiile acestor meleaguri, satisfacând nevoia de cultură, de artă, de informație și divertisment a cetațenilor din municipiul Focșani, din județul Vrancea și nu în ultimul rând din România. Cartea de vizită a instituției noastre a fost și va fi întotdeauna frumusețea și varietatea zestrei noastre spirituale,exprimată prin cântec, joc și port popular prin datini și obiceiuri strămoșești. Ansamblul folcloric ”ȚARA VRANCEI” și-a creat de-a lungul anilor un repertoriu muzical- coregrafic inconfundabil, cuprinzând toate subzonele folclorice ale Vrancei. Materialele inedite, prelucrate și înregistrate în studiouri profesioniste din Radio și Televiziune sau Case de Producții vor sta mărturie peste timp, contribuind permanent la dezvoltarea și promovarea imaginii municipiului Focșani și a Județului Vrancea. Varietatea activităților culturale oferite de instituția noastră publicului focșanean prin spectacolele de folclor și cinematografice au atras an de an un număr tot mai mare de beneficiari, indiferent de vârstă, pregătire și statut social. Actul de cultură este întotdeauna benefic prin educația pe care o oferă publicului, asigurând cunoaștere, socializare și comunicare”, se arată în comunicat.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: