Acţiunile poliţiştilor vrânceni pentru protejarea fondului silvic

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic au fost aplicate 13 sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați 15,62 metri cub de material lemnos, în valoare de peste 3400 de lei.

În perioada  10-16 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 127  controale, din care 120 desfășurate pe drumurile publice și 7 în fondul forestier, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 5000 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 15,62 m.c. de material lemnos, în valoare totală de peste 3400 lei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: