Acțiuni pentru siguranţa pietonilor, dar și pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor

Din buletinul de presă al IPJ Vrancea

 

Polițiștii rutieri acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, respectarea limitei legale de viteză și siguranța pietonilor constituind priorități de acțiune.

În urma celor două acțiuni din ultimele 48 h,  polițiștii au constatat 4 infracțiuni, au aplicat 211 sancțiuni contravenționale și au reținut 37 de permise de conducere, dintre care 2 pentru neacordarea priorității pietonilor.

Ieri, 28 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au acționat pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor.

În cadrul acțiunii au fost verificate din punct de vedere tehnic un număr de 218 autovehicule, dintre care la 16 au fost depistate defecțiuni tehnice care au dus la sancționarea conducătorilor auto și retragerea certificatelor de înmatriculare până la remedierea deficiențelor.

Cele mai importante nereguli depistate cu ocazia controlului tehnic au fost: defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare, lipsa I.T.P, anvelope uzate peste limita legal admisă sau caroserie degradată.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: