Acțiuni pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2

Din buletinul informativ al IPJ Vrancea

Polițiștii vrânceni împreună cu polițiștii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, pompierii din cadrul I.S.U Vrancea și reprezentanți ai D.S.P, D.S.V.S.A și ai I.T.M Vrancea,   acționează în sistem integrat, preponderent prin acțiuni preventive, instruind reprezentanții unităților comerciale, dar și prin verificări ale mijloacelor de transport în comun și în spațiile în spațiile publice aglomerate, aplicând sancțiuni doar în urma evaluării obiective a fiecărei situații constatate.

Evitarea îmbolnăvirii, printr-un comportament precaut, are o importanță foarte mare în această perioadă, iar purtarea măștii de protecție, face parte din măsurile de protecție individuală pe care fiecare cetățean le poate adopta, fiind doar una dintre laturile de prevenire a îmbolnăvirii.

Reamintim că, din punct de vedere legal, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile publice aflate în incinta unor imobile (mijloace de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale), dar și în spatiul public deschis aglomerat sau predispus aglomerării, cum ar fi piețele, stațiile de autobuz, proximitatea unităților de învățământ și nu numai.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate 3 acţiuni punctuale (dintre care  2 organizate independent de către poliţişti și una organizată cu IJJ Vrancea).

În cadrul activităților au fost verificate 1104 persoane, precum și 80 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost verificate 75 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii vrânceni au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: