Acțiuni pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteză

Din buletinul informativ al IPJ Vrancea

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi creşterea gradului de siguranţă în trafic.

Modul de acţiune a fost predominant preventiv, însă poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, şi a celor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv.

Astfel, sâmbătă și duminică, în intervalele 07.00-13.00 și 14.30- 20.00, au fost aplicate 277 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 186 000 lei, dintre care 6 pentru alcool şi 177 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reţinute 67 de permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere de pe drumurile din judeţul Vrancea, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Respectarea normelor legale de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.

Exemple: Polițiștii au depistat pe Drumul Național 2 D,  un bărbat, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 163 km/h, într-o zonă de limitare de 90 km/h.

Polițiștii au depistat în afara unei localități de pe Drumul Național 2,  un bărbat din Botoșani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 158 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, un conducător auto, de 26 de ani, din județul Tulcea a fost depistat de aparatul radar, în timp ce rula cu o viteză de 136 km/h în localitatea Bizighești. Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice:

– în condiţii de trafic aglomerat sau la drum întins, păstraţi o distanţă de siguranţă mai mare faţă de autovehiculul care circulă înaintea dvs.;

– de timpul călătoriei cu autovehiculul, circulaţi cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere; respectaţi limitele legale de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora;

– nu vă angajaţi în depăşiri riscante;

– asiguraţi-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcţiei de mers;

– nu uitaţi de politeţea rutieră şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

– nu conduceţi autovehiculul, dacă aţi consumat alcool!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: