Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Din buletinul informativ al IPJ Vrancea

În perioada 8-10 octombrie a.c., polițiștii rutieri vrânceni au continuat activitățile pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice din județ, în cadrul unei acțiuni coordonate de către Direcția Rutieră a Inspectoratului General al Poliției Române.

Scopul acestor activități îl reprezintă reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, determinate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere.

Obiectivul urmărit de polițiști prin aceste activități nu este acela de a sancționa, ci de a determina participanții la trafic să respecte regulile rutiere pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun dacă încalcă normele prevăzute de legislația rutieră.

Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au constatat 8 infracţiuni, din care 3 privind consumul de alcool la volan. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 565 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 103 sancţiuni au fost pentru nefolosirea centurii de siguranță.

De asemenea, polițiștii au reținut 50 de permise de conducere și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe Drumul Național 2 European 85, în localitatea Popești, un autoturism care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că cel care se afla la volan, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Buzău, avea permisul de conducere reținut.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Sâmbătă, 9 octombrie a.c., în jurul orei 00.11, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 27 de ani, din comuna Suraia, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moldovei din municipiul Focșani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,91 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași noapte, în jurul orei 01:10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat în trafic un bărbat, de 47 de ani, din comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din satul Liești deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,99 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările  sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: