Acțiuni de prevenire pentru căruțași și bicicliști

Pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii și căruțașii, polițiștii din Vrancea au derulat în ultimele două zile acțiuni de prevenire atât în mediul rural, dar și în municipiul Focșani.

  Poliţia rutieră are ca principal obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie şi protejarea integrităţii corporale şi a vieţii participanţilor la trafic. În acest scop se acţionează atât preventiv cât şi coercitiv, activităţile specifice fiind concentrate pe cauzele generatoare de accidente rutiere şi pe zonele cu risc ridicat de accidente. O categorie de participanţi la trafic care devin frecvent victime ale accidentelor rutiere o constituie bicicliştii şi căruţaşii.

Pentru conştientizarea riscurilor generate de lipsa conduitei preventive şi a urmărilor grave pe care le poate avea încălcarea normelor rutiere, polițiștii aduc în atenţia participanţilor la trafic situaţia statistică a accidentelor rutiere produse în anul 2021.

Astfel, la nivel județean, bicicliștii au fost implicați în 56 de accidente rutiere, 1 a dus la decesul unei persoane, în 8 accidente au fost răniți grav și în 32 de cazuri bicicliștii au fost răniți ușor.

De asemenea, conducătorii de atelaje au fost implicați în 21 de evenimente rutiere, în urma a 5 accidente rezultând răniria gravă a persoanelor, 15 accidente soldându-se cu răniri ușoare.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale.

Pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor și a atelajelor hipo pe drumurile publice au fost sancționate 22 de persoane.

Şi în cazul conducătorilor auto au fost constatate abateri, fiind reţinute 14 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: