Acțiunea polițiștilor vrânceni la trecerile la nivel cu calea ferată, ignorată de mai mulți șoferi

12  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.495 de lei au fost aplicate în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni în cursul zilei de 17 octombrie, în cadrul acțiunii naționale „Atenție la tren!”. Totodată fiind reţinut şi un permis de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Amintim faptul că sancţiunea prevăzută de O.U.G. nr. 195/2002R – Codul Rutier pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată este amenda de la 9 la 20 de puncte, adică de la 1.305 la 2.900 de lei, cu măsuri complementare, după cum urmează:

– dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu indicator de oprire, măsura complementară este de 6 puncte penalizare (reamintim că la 15 puncte de penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);

– dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile„, menționează reprezentanții IPJ Vrancea.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: