Acţiune pentru prevenirea răspândirii SARS-COV 2

Comunicat de presă de la IPJ Vrancea

 

În perioada 4 – 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Focșani, împreună cu jandarmi şi reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea au desfăşurat acţiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, echipajele mixte au verificat 42 de societăți comerciale, ocazie cu care agenții economici care desfășoară activități de tip Horeca au fost informați cu privire la obligativitatea respectării prevederilor H.G. 826/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu accent pe respectarea programului de funcționare.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au legitimat aproximativ 200 de persoane, cărora li s-a recomandat să poarte masca de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun, piețe și oboare, pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii vrânceni au verificat și modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, însă nu au fost constatate fapte care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: