Acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere

Astăzi, 24 august a c., peste 90 de poliţişti rutieri au fost prezenți în trafic pe raza județului Vrancea, în intervalul 15.00-19.00, pe principalele drumuri naţionale şi europene, unde au acționat cu 20 aparate radar și 2 TruCam, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților, au fost aplicate 345 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 168.000 de lei . Din totalul amenzilor, 345 de contravenţii au fost aplicate pentru abateri la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 189 au vizat depășirea regimului legal de viteză și una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, au fost reținute 5 certificate de înmatriculare și 43 de permise de conducere (1 pentru alcool, 35 depășirea regimului legal de viteză, 6 depășire neregulamentară și retrase și 1 pentru neacordare de prioritate).

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul colegilor din județele Bacău, Covasna, Buzău, Galați și Brăila.

Dacă porniți la drum, țineți cont de recomandările Poliției Române și respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin opt ore!

Toți ocupanții autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranță!

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere!

Faceți o pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri!

Călătoriți cu un partener care să observe dacă dați semne de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului!

La primele semne de oboseală opriţi într-un loc sigur şi odihniţi-vă!

Conduceți cu grijă!

Viața trebuie să aibă prioritate!

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: