Acțiune desfășurată de polițiști și jandarmi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

Politistii vrânceni alături de jandarmi au desfășurat o acțiune preventiv-informativă, cu privire la noile măsuri instituite pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus. 

 Astfel, începând cu data de 09 noiembrie a.c., ora 00:00, au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Astfel, principalele modificări și completări vizează:

  1. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
  2. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;
  3. În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
  4. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Comportamentul responsabil este singurul în măsură să contribuie în mod eficient la prevenirea răspândirii afecțiunii care a adăugat provocări fără precedent  vremurilor pe care le trăim.

Rolul polițiștilor nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale ci acela de a-i face pe oameni să înțeleagă necesitatea respectării acestor norme.

Așadar, polițiștii vrânceni vor fi în continuare la datorie, iar dacă se vor constatata nereguli, vor fi aplicate și sancțiuni contravenționale.

Totuși, ne dorim ca un număr cât mai mare de oameni să înțeleagă importanța respectării recomandărilor cu caracter medical, dar și utilitatea respectării normelor legale, pentru sine, precum și conștientizarea efortului comun ce trebuie ASUMAT și, în același timp, RESPECTAT de către întreaga comunitate.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: