Acțiune a polițiștilor vrânceni pentru protejarea fondului silvic

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic a fost constatată o infracţiune, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați 217m.c. de material lemnos, în valoare de peste 44.000 de lei.

În perioada 17-23 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 123 de controale, din care 104 desfășurate pe drumurile publice, 11 în fondul forestier și 8 la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, a fost depistată o infracţiune prevăzută de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 39000lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 217 m.c. de material lemnos, în valoare totală de peste 44000 de lei.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: