Acțiune a polițiștilor vrânceni pentru protejarea fondului silvic

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost constatate 8 infracţiuni, au fost aplicate 26 de sancţiuni şi au fost confiscați 116 mc material lemnos, în valoare de peste 25.000 de lei.

În perioada 23-29 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai Ocoalelor Silvice de Regim, au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 171 de controale, din care 145 desfășurate pe drumurile publice, 18 în fondul forestier și 8 la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, a fost constatată o infracţiune prevăzute de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 26 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 14000 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 116 m.c. material lemnos, în valoare totală de peste 25.000 de lei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: