Acțiune a polițiștilor rutieri în zonele trecerilor la nivel cu calea ferată

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ÎN ZONELE DE TRECERE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

 

 

 

 

Ieri, poliţiştii rutieri din Vrancea au acționat pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Activitatea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto şi pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

La acţiune au participat poliţiştii Serviciului Rutier, Biroului Rutier și ai formațiunilor de poliție rutieră din Adjud și Panciu, fiind aplicate, în total, 61 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Vă reamintim că:

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată şi reaminteşte faptul că legislaţia rutieră sancţionează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte (1.305 – 2.900 lei), iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;

c) întâlneşte indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: