Acțiune a polițiltilor vrânceni pentru protejarea fondului silvic

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost constatate 24 infracţiuni, au fost aplicate 18 sancţiuni şi au fost confiscați 26,54 mc material lemnos, în valoare de peste 7000 de lei.

În perioada 14 – 20 februarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai Ocoalelor Silvice de Regim, au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 176 de  controale, din care 160 desfășurate pe drumurile publice, 15 în fondul forestier, unul la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, au fost constatate 24 infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 18 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 7000 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 26.54  m.c. material lemnos, în valoare totală de 7000 de lei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: