A murit Ion Caramitru

 

Maestrul rămâne în inimile românilor pentru fabuloasa viață actoricească pe care și-a dedicat-o scenei de teatru și film.

Ofițer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic (decorat în anul 1995 de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord) și Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler – 2017, sunt două dintre cele mai răsunătoare distincții primite de acesta.

Actor de teatru și film, regizor, dar și omul politic, Caramitru este autorul unor citate celebre.

,, Mă sperie prostia omenească și lipsa de coerență, atunci când este vorba de orientarea societății către un destin organic, economic, politic și social. Mă sperie inconsistența politică a momentului, falsele iluzii ce ne sunt induse și îndepărtarea de subiectul principal al existenței noastre care este, până la urmă, respectul față de noi înșine și față de omul de vizavi.,,

Ion Caramitru era președintele Uniunii Teatrale din România, de la înființarea acesteia – 15 februarie 1990 și director al Teatrului Național București.

Actorul Ion Caramitru avea 79 de ani. El  a decedat duminică, la Spitalul Elias, dar va exista, prin întreaga sa carieră, în inimile tuturor.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: