95 mii doze de vaccin anti Covid 19 administrate în Vrancea

Text asumat de Romeo Lungu

Aproape 95 mii doze de vaccin anti Covid 19 au fost administrate în județ de la începutul campaniei de vaccinare, arată o situație realizată de Instituția Prefectului Vrancea. Raportul prezentat arată că 53339 vrânceni au făcut vaccin cu prima doză iar 41640 vrânceni au făcut și rapelul.

Numărul total al dozelor de vaccin anti Covid-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât şi la doza nr. 2) este de 94.979, din care: 72.943 doze de vaccin Pfizer BioNTech; 14.049 doze de vaccin Moderna; 7.328 doze de vaccin AstraZeneca; 659 doze de vaccin Johnson & Johnson”, arată raportul prezentat de Instituția PrefectuluiPrefectul Gheorghiță Berbece a făcut un apel către primarii localităților vrâncene să se implice și să susțină campania de vaccinare realizată prin medicii de familie și echipele mobile ale DSP Vrancea. La întâlnirea cu edilii organizată luni la Consiliul Județean, prefectul Berbece a subliniat că în județ „se simt aburii relaxării” dar trebuie continuată campania de vaccinare pentru a preveni apariție de focare și impunerea unor noi restricții în localități. În acest context, prefectul a arătat că sunt localități cu sute de locuitori vaccinați, precum Dumitrești, Garoafa, Homocea, Ciorăști, Soveja, Vidra, Vizantea Livezi, Tulnici, Măicănești dar sunt și comune cu câteva persoane vaccinate. „Primarii trebuie să se implice activ și să susțină medicii de familie în realizarea campaniei de vaccinare”, a subliniat prefectul județului.

În județul Vrancea, în data de 24 mai 2021, se află în carantină la domiciliu 370 persoane, 0 în izolare instituționalizată și 45 persoane în izolare la domiciliu. În spitalele din Focșani și Adjud se află internați 39 de pacienți, dintre care 3 la ATI, 3 la Focșani și 0 la Adjud. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 9852, iar al persoanelor decedate la 476. Direcția de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până acum 58191 de teste, fiind depistate 10643 de persoane pozitiv.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: