35 medici de familie sunt înscriși în campania de vaccinare

Peste 35 de medici de familie din Vrancea au solicitat vaccinul Johnson&Johnson de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea și s-au înscris în campania de vaccinare.

Ultima etapă a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat timid în Vrancea, la data de 11 mai fiind înscriși doar 8 medici de familie. Prefectura Vrancea a anunțat că datorită implicării medicilor de familie și a acțiunilor de prevenție, vaccinare și control ale D.S.P. Vrancea, I.P.J. Vrancea, I.S.U. Vrancea și I.J.J. Vrancea, rata de incidență la nivelul județului este de 0,48 cazuri la mia de locuitori. Doar 8 localități din cele 73 din județ se mai regăsesc în scenariul galben.

Dacă în perioada decembrie 2020- aprilie 2021, campania de imunizare a fost desfășurată în centre de vaccinare organizate compact, care au beneficiat de asemenea de sprijinul medicilor de familie, astăzi, vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 a devenit o activitate curentă a cabinetelor de medicină de familie. De astăzi, cetățenii județului Vrancea își pun sănătatea și speranța de revenire la normalitate în mâinile medicilor de familie. De modul în care aceștia vor desfășura în perioada următoare activitatea de mediatizare a importanței vaccinării și activitatea de imunizare, depinde revenirea cât mai repede la viața de dinaintea pandemiei. Victoria împotriva virusului este aproape, iar succesul aparține luptătorilor, celor care de aproape un an și jumătate au stat pe baricade”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vrancea

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: