27 misiuni pentru pompierii vrânceni în interval 24 de ore

În ultimele 24 de ore, respectiv 22.06.2020, ora 08:00 – 23.06.2020 ora 08:00, pompierii militari vrânceni au gestionat 27 situații de urgență apărute în zona de competență din care: 18 intervenții pentru gestionarea situațiilor de urgență apărute în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în județul Vrancea, 6 intervenţii la ajutor medical de urgență, 2 intervenții la stingerea incendiilor şi 1 intervenție de descarcerare.

Ca urmare a atenționărilor primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie privind manifestările fenomenelor meteorologice periculoase în județul Vrancea, îndeosebi vizând zona de Nord și cea de Sud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” a transmis 2 mesaje de informare a populației prin aplicația informatică RO – ALERT.

Având în vedere precipitațiilor abundente căzute în intervalul orar 16:00-17:00 pe raza municipiului Focșani, echipajele de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost solicitate să intervină pentru înlăturarea  efectelor produse. Astfel, s-a acționat pentru îndepărtarea a 6 copaci căzuți pe carosabil sau peste autoturisme. Totodată, s-a intervenit pentru evacuarea unui microbuz rămas blocat din cauza acumulării precipitațiilor în Pasajul Vâlcele. De asemenea, pompierii au desfășurat 4 misiuni pentru evacuarea apei din curți, beciuri și subsoluri. Trei intervenții pentru evacuarea apei din curți s-au desfășurat în satul Budești, comuna Cotești. În comuna Străoane, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Panciu a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și de prevenire a situațiilor de urgență ce s-ar fi putut produce în zonă în urma averselor torențiale.

Tot luni, 22 iunie, în jurul orei  17:50, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Slobozia Ciorăști, după ce un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și s-a izbit de un copac. În urma accidentului au rezultat 2 victime de sex masculin, dintre care una rămasă încarcerată. Echipajul de pe descarcerare a acționat pentru extragerea victimei din autoturism. Victima a fost extrasă în stare de inconștiență și, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul de echipajul SAJ prezent la fața locului. Cealaltă victimă a fost asistată și preluată de echipajul SAJ.

În aceeași zi, un echipaj din cadrul Detațamentului de Pompieri Focșani a intervenit, în municipiul Focșani, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit ca urmare a utilizării focului deschis în spații de deschise. În urma evenimentului au ars 4500 mp vegetație uscată și circa 20 ml de gard. În jurul orei 20:00, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vidra, au intervenit în cooperare cu SVSU Bolotești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Putna, comuna Bolotești. În urma evenimentului, care cel mai probabil s-a produs din cauuza unui scurtcircuit electric, au ars: o anexă din lemn cu acoperiș din tablă în suprafață de 70 mp, 3 mc lemne foc, scule electrice, 1 frigider, 1 ladă frigorifică și alte bunuri de uz casnic.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: