225 de firme vrâncene verificate de Fisc în 2021

Inspectorii fiscali vrânceni au efectuat 225 acțiuni de control fiscal de la începutul acestui an la agenții economici din județ.

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea arată că, în urma acțiunilor de control, au fost stabilite obligații suplimentare de plată de 23,91 milioane lei. În urma inspecţiilor efectuate în 2021 au fost instituite 7 măsuri asiguratorii în valoare de 9,12 milioane lei atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să îşi ascundă, ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea.

„În cazurile în care în timpul inspecţiilor fiscale au fost depistate fapte ce întrunesc elemente de natură infracţională au fost înaintate dosarele către organele abilitate pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii îndeplinirii condiţiilor privind săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. În 2021 au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor 3 sesizări penale pentru un prejudiciu de 0,43 milioane lei”, arată AJFP Vrancea.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: